Què són les Bones PràctiquESS?

Volem fer visibles i difondre aquelles pràctiques que fan escoles, entitats, cooperatives, comerços, etc, que entenem que són pràctiques que van més enllà de l’activitat habitual d’aquests col·lectius i que posen un enfocament especial en allò que pretén desenvolupar l’Economia Social i Solidària. Un recull que aplegui les diferents pràctiques que es donen al districte

Què és una bona pràctica?

Una bona pràctica és aquella iniciativa específica, pràctica recorrent o manera de fer d’un projecte, entitat, cooperativa, escola, etc., que desenvolupa els valors de l’ESS. Que vetlla pel benestar de les persones que en formen part, pel seu entorn, per crear vincles i solidaritat amb el territori, per la qualitat d’allò que desenvolupa i l’impacte que això pot suposar, no només limitant-se a desenvolupar el que s’espera sinó intentant anar més enllà.

Exemples:

  • Menjadors escolars que treballen el malbaratament alimentari amb activitats/mètodes específics.
  • Entitats o projectes que tinguin codis ètics de consum.Que fan una reflexió al voltant dels seus proveïdors i miren, per exemple de consumir l’energia de fonts renovables i empreses ètiques, etc.
  • Comerços i iniciatives que utilitzin materials reciclats, facin venta a granel, no utilitzin envasos de plàstics, etc.
  • Propostes que tendeixen a democratitzar els barris o els propis projectes, enxarxar agents, o treballar l’economia feminista entre d’altres.
  • Gestió comunitària d’equipaments i serveis (centres cívics, pla buits, etc)

Explica’ns la teva Bona Pràctica mitjançant aquest formulari!