Des de l’octubre s’han fet diferents reunions a l’àmbit del Putxet i Farró, La Bonanova, Sarrià i Les Tres Torres per tal d’iniciar el projecte i donar-lo a conèixer al veïnat. El projecte Radars és un exemple d’articulació de la solidaritat i la coresponsabilitat ciutadana que ja funciona a més de 22 barris de la ciutat. El projecte Radars s’articula com una xarxa de prevenció on el veïnat, el voluntariat, els comerciants i els professionals d’entitats i serveis del barri ajuden i contribueixen al benestar i l’autonomia de les persones grans que viuen soles.

A aquestes reunions es van convocar entitats veïnals representatives, associacions comercials, equipaments culturals i centres cívics, així com  les respectives àrees de salut, altres serveis i altres actors rellevants dels barris.  Hi vam participar activament  representats de les associacions de veïns de Sarrià, de les Tres Torres, del Putxet i Farró, així com els equipaments culturals i socials dels barris.

En aquestes trobades es va tenir l’ocasió d’explicar els fonaments de la implementació del projecte en el territori. Alhora, van servir com a punt de partida per generar sinergies entre les entitats de l’entorn al voltant de la col·laboració comunitària i de proximitat, per tal de prevenir i abordar situacions de risc de la gent gran que viu o se sent sola als barris.

El proper dijous, 2 de març, a les 18 h, tindrà lloc la propera trobada del projecte Radars a l’Àrea Bàsica de Salut de Sarrià oberta a les entitats de Sarrià i Les Tres Torres que hi vulguin participar.

Tothom pot esdevenir un “radar”, només cal estar atent a la dinàmica diària de les persones grans que es tenen a prop i detectar indicis o canvis en el seu comportament i en les seves rutines diàries. Si necessiten algun tipus d’ajuda, cal contactar amb el projecte Radars garantint sempre el respecte i la privacitat de les persones.